26 בנובמבר 2013

עכשיו אפילו מקרר אין בבית

הימים האחרונים בארץ לא קלים במיוחד, ולא רק בגלל שנפרדים מכולם וזה מאוד עצוב ,אלא גם בגלל לוגיסטיקה מעצבנת.
אתמול לקחו לנו את המקרר, ואיזה מזל שלא לפני זה, כי מסתבר שממש קשה לחיות בלי מקרר!
לא שתיתי קפה הבוקר, וגם אין לי קולה קרה (שזה הכי נורא מבחינתי), המזל היחיד שלי , שכל יום השבוע אני נפגשת עם מישהו אחר לצהריים.


 זה היה הנשנוש שלי לתה של הבוקר (עם קפה זה היה הולך יותר טוב)

אז אחרי שלקחו את המקרר, מחר כנראה לוקחים גם את המיטה... כמו שאמרתי, לא קל בשבוע אחרון בארץ.
גם הקיץ חזר פתאום, מה שרע בזה, זה שזה לא טוב לכאבי הראש שלי (חילופי עונות וזה) ומה שטוב בזה, שאפשר לאכול גלידה גם בסוף נובמבר!


בשבוע האחרון, יש לי את הצורך לאכול את כל המאכלים שנראה לי שיהיה לי קשה למצוא בארה"ב , זה התחיל בבמבה מתוקה (כן, האדומה הזאת) המשיך עם גלידת פלומביר, גלידה רוסית, שאני עוד זוכרת לטובה מאוקראינה ולא מחליפה אותה באף אחת אחרת! ניתן למצוא אותה בחנויות של רוסים וכמובן בטיב טעם :)

ככה נראת האריזה

ולבסוף אתמול כשעמדתי מול מדף העוגיות וחיפשתי לי משהו לתה של הבוקר, לקחתי את הערגליות האגדיות!


בימים האחרונים יוצא לי לחשוב המון על הסרטון הזה, שבו אמריקאית טועמת חטיפים ישראלים שבחור ישראלי שלח לה. המון מהדברים שהיא טועמת הם אכן מייצגים את החטיפים שיש בארץ וחלקם (כמו החצילים המשומרים) ממש לא, אין לי מושג מה הוא חשב לעצמו. אם אני הייתי צריכה לשלוח לה חבילה, בטוח הייתי שולחת ערגליות!
כמובן שיש עוד מלא חטיפים ישראלים שאני אהבת, אבל את רובם (במבה/קרמבו/מילקי/ביסלי) יצא לי לראות בסופר בניו יורק, חבל שלא חיפשתי אם את הערגליות גם אפשר למצוא. אז אם אני לא אמצא, תזכרו, כל מי שבא לבקר, לא נכנסים לדירה בלי חבילה של ערגליות :)

עדכון, קניתי גם את החטיף זהבה ושלושת הדובים, ביסודי, הייתי מכורה אליו.


זו רק אני, או שזהבה גם נראת כמו דוב?

21 בנובמבר 2013

עוד שבוע בדיוק!

עוד שבוע בשעה הזאת בדיוק נצא מהבית לכיוון שדה התעופה.
די מטורף כשחושבים על זה, למרות שאני מנסה לחשוב על זה כמה שפחות...
השבוע פרסמנו ביד2 את התנור שלנו (שלי), יש לי יחס אמביוולנטי כלפיו, מצד אחד הוא ממש גרוע - אין טורבו, אפילו לא חימום תחתון, אחד מהגזים לא עובד (וזה אחד מהחשובים). מצד שני, הוא לא באמת אכזב, כל קינוח שרציתי להכין הצלחתי, אני אומנם לא אתגעגע אליו, אבל זיכרונות טובים יש לי ממנו.
וזאת העוגה האחרונה שהכנתי בתנור - עוגת שוקולד, קפה וחלבה של נטלי.


השבוע גם נפגשתי איתה, ואיזה כיף היה!
כבר מזמן רציתי לאפות איתה, אני חושבת שהכנתי לפחות חצי מהמתכונים שלה מהבלוג, וכולם, ללא יוצא, דופן יצאו מעולים! ללא ספק מגיע לה קרדיט להתקדמות שלי במטבח, בחיים לא חשבתי שהקינוחים בבית יהיו יותר טעימים מאשר במאפיות/מסעדות, אבל בזכותה זה ממש ככה!
אז כמו שאמרתי, השבוע נפגשנו והכנו קי ליים פאי וגם רחלי הצטרפה ובזכותה גם דובדבני האמרנה נכנסו למתכון :)

בעקרון אין בארץ קי ליים (ואפילו ליים רגיל קשה למצוא עכשיו), אבל לפני כשנה הזמנתי לי תמצית קי ליים כי ממש ממש רציתי להכין את הפאי הזה.
אותו אני מכירה מהמסעדה Joes' stone crab  שנמצאת במיאמי וידוע בעיקר בגלל הפאי הזה וכמובן בגלל מנת הסרטן (שהיא דווקא אכזבה).
קצת פחדתי להכין לבד, אין לי מושג איך לעבוד עם התמצית והמתכון בכללי נראה קצת מוזר, כה שממש יצא לי טוב שנטלי הסכימה לנסות להכין איתי. מי היה מאמין, אבל זה יצא טעים! וממש טעם של ליים, למרות שהשתמשנו בלימונים ורק חיזקנו עם חצי כפית של תמצית, ואיזה כיף לי שלקחתי הביתה, אבל איזו באסה שגם איתן אהב, ואכל לי טארטלט שלם!



כשאתארגן לי בדירה, אנסה להכין עם ליימים אמתיים ונראה אם יהיה הבדל.
אז אחרי שנפרדתי מהתנור שלי עם עוגת החלבה והשוקולד התחשק לי סופגנייה! אבל השנה אם אני אכין, זה כנראה יהיה רק בניו יורק, ואין לי רכב לנסוע לקנות לי סופגנייה במאפייה (אלו שבמכולת מתחת לבית לא נראו משהו), למזלי יש לי בעל שיודע כמה עצבנית אני נהיית אם אין לי את הקינוח שבא לי, ובדרך הביתה הוא קנה לי סופגנייה (יותר נכון 6).


ועכשיו אני מפוצצת!
היום גם איתן גילה לי דברים נפלאים בפוטושופ, אחד מהם זה שיש פונטים שהם בעצם ציורים וקטורים (למשל הלב בתמונה הראשונה), אז אל תתפלאו אם פתאום תראו מלא כאלו מעכשיו.
נראה לי שהוא גם התרגל לחוסר עקביות של התמונות שלי בבלוג, הוא אפילו מחמיא מידי פעם, וכשאני אומרת מחמיא, אני מתכוונת שהוא לא אומר שום דבר רע על העיצוב :)

נשאר רק עוד שבוע, כבר אמרתי?!?!?!

17 בנובמבר 2013

מעט טיפים ותמונות

 אני לא אתיימר ואגיד שאני  מכירה את העיר, אבל בשנתיים האחרונות ביליתי בה יותר מחודש, ככה שקצת על העיר אני יודעת.
בתקווה עם הזמן אני אוכל לנדב לכם יותר טיפים.
אבל זה מה שיש לי בינתיים...


 מוניות -  כולם יודעים שממש קשה למצוא מונית פנויה בעיר (לפחות כל מי שראה סקס והעיר הגדולה), אז הטיפ  שלי הוא כזה, רוב הסיכויים אם אתם במיד טאון, אתם מנסים לקחת מונית מאחד הרחובות הראשיים שבהם אתם מסתובבים, בטח באזור השדרה החמישית . אז אם יש לכם קצת כוחות, ואתם לא עם המון שקיות, תרחיקו עד לשדרה השלישית ושם תנסו לתפוס מונית, לי זה עזר, אבל אני לא מבטיחה כלום :)


מוזיאונים - בניו יורק יש מלא! אז אם אתם בקטע, לפני שאתם מחליטים לאיזה ללכת ובאיזה יום, תדעו שלהרבה מוזיאונים יש יום שהוא בחינם (בגוגנהיים זה בשישי או שבת אם אני לא טועה) את הרשימה אפשר למצוא באינטרנט.


סנטראל פארק - בנושא הזה יש לי 2 טיפים.
הראשון, לא להסתובב בפארק אחרי השקיעה, בנוסף לזה שזה מסוכן ומפחיד, זה גם בניגוד לחוק!
בפעם השניה שביקרתי בניו יורק החלטתי לעשות הליכה בתשע בלילה, אני חייבת להגיד שנעים זה לא היה.

הטיפ השני, אם אתם לראשונה בניו יורק, אז אתם בטוח תלכו ל Jacqueline kennedy onassis reservoir  ורוב הסיכויים שתכנסו בכניסה של 86 או 91, אז הנוף משם ממש יפה, אבל אם תמשיכו ללכת צפונה בשביל עם הרצים, תזכו לראות נוף עוד יותר יפה - את כל המיד טאון! ומומלץ ממש לפני השקיעה.


קניות - בגלל שמכל רשת יש איזה מאה חנויות שממש נמצאות במרחק הליכה, אז תדעו שאם מצאתם בגד, אבל אין אותו במידה, בשניה בודקים באיזה סניף יש ורוב הסיכויים שזה יהיה ממש במרחק של 10 דקות (לי זה קרה פעמיים).


הסנאי הוא לא חבר שלכם! הוא רוצה את האוכל שלכם והוא יעשה הכל בשביל לחטוף לכם אותו!


מסעדות -  אני בטוחה שבעתיד יהיה לי מלא, כרגע בחרתי רק את אלו שממש התלהבתי מהן.
Ippudo - מסעדה אסיאתית שמתמחה במרקי הראמן המעולים!
UVA - מסעדה איטלקית, לא היו שם מנות יוצאות דופן, אבל היה טעים, אוכל טוב ואווירה נהדרת.
Sarabeth - ארוחות בוקר ממש מוצלחות ואחלה מיצי בוקר, מוכרים גם מאפים וריבות, יש כמה סניפים בעיר.
Sprinkles - הקאפקייקס הכי טובים בעיר! ואני חושבת שטעמתי ברוב הקונדיטוריות שמתמחת בקאפקייס והם הכי טובים.
The Halal Guys - דוכן של אוכל ים תיכוני, טעים אש!!! יש סיבה למה יש שם תור ארוך, הרוטב שלהם פשוט קסום ואל תבקשו חריף, תאמינו לי , זה ממש חריף!!!


אתרים - אם לומר את האמת, אני לא כל כך בקטע, לא הייתי בפסל החירות ואני גם לא מתכוונת. אבל לראות את העיר מאחד הבניינים הגבוהים הייתי חייבת, למרות המחיר המופרז. תעשו לעצמכם טובה ותלכו בלילה, וכשאני אומרת בלילה אני מתכוונת בלילה, אנחנו הלכנו בסביבות חצות וממש היה לנו את הגג לעצמינו. לא עמדנו בתור שניה ויותר חשוב מזה היינו ממש ממש לבד!


אירועים -  תמיד יש משהו! פשוט תבדקו באינטרנט, באוקטובר יש מדיסון איטס, כשהיינו בספטמבר היה פסטיבל איטלקי, באמת שתמיד יש משהו מגניב ולרוב גם בחינם :)



זהו לבינתיים, מבטיחה שבהמשך יהיה עוד.
וזאת אני עם הכובע האדום בתמונה :)


16 בנובמבר 2013

איקאה, חברים ודונאטס מופשרים

ביום חמישי האחרון ערכנו בביתנו הריק מסיבת פרידה לחברים הקרובים.
לא באמת נפרדנו, כי יש לנו עוד שבועיים בארץ, ככה שאת הרוב יצא לנו לראות עוד פעם לפני שנעזוב, אבל בכל זאת רצינו לעשות משהו מרוכז וגם היה לנו מלא אלכוהול!
היה ממש כיף! מאז החתונה לא יצא לי לראות את כל החברים הקרובים יחד.
כמובן שהיה לי גם קצת עצוב, זה לא פשוט לעזוב את כל החברים שלך ולדעת שלמשך תקופה ארוכה לא תראה אותם.
אז היה קצת אלכוהול , הכנתי גם קוקטייל שחוסל! הכנתי קצת נשנושים וגם החלטנו לנסות לטעום דונאטס קפואים שאמא של איתן קנתה לנו בסופר.




זאת התמונה הכי נורמלית שמצאתי באינטרנט (חבל שלא צילמתי את האריזה)



וככה זה נראה מופשר! (אנחנו בטעות הפשרנו קצת יותר מידי זמן).

אני חייבת לציין שזה לא היה רע כמו שחשבתי שזה יהיה!
אם אתם מחליטים לקנות, בשום פנים אל תקראו את הרכיבים :)
דרך אגבי, יהיה לנו Dunkin Donuts  מתחת לבית (אוי ואבוי!).

חוץ מזה, היה לנו סופ"ש די עמוס בסידורים.
איתן מכר את "שימי" הרכב שלו, ואני בינתיים נסעתי עם אמא לאיקאה לראות בלייב את כל הרהיטים שאנחנו רוצים להזמין בניו יורק.
בעקרון אני מאוד אוהבת להסתובב באיקאה, אבל תמיד חסר חצי מהמוצרים שאני רוצה.
לכן חשבנו שאולי כדאי לנו להזמין כבר עכשיו באינטרנט או בטלפון , במקום לבזבז יום שלם בלהיסתובב שם באיקאה, לא למצוא את כל מה שצריך ובנוסף לחכות שבועיים שהכל יגיע הביתה.
וככה עשינו, כבר לפני זמן מה בחרנו את כל הרהיטים שאהבנו (אפשר לראות אותם בפוסט הזה) ובשישי נסעתי לבדוק איך הכל נראה במציאות. אז הספה והכורסה נוחות בטירוף, אבל לצערנו המזרון שהכי נוח הוא גם הכי יקר :( אבל אין מה לעשות... מזל שבדקנו.
הרשימה!!!

היום התקשרנו לאיקאה בארה"ב להזמין את כל המוצרים שבחרנו, גילינו שמנורות אי אפשר להזמין (באסה), אבל גם הייתה הפתעה ממש נחמד - רצינו מאוד כסאות בר שראינו בארץ אבל לא היה אותם באתר של איקאה בארה"ב , ובכל זאת הם אמרו שאין בעיה להזמין אותם!!!! בכלל בכללי הנותנת שירות שדיברנו איתה הייתה ממש מקסימה וסובלנית, שיגענו אותה בלי סוף והיא נתנה את השירות הכי טוב שאפשר היה לבקש. עכשיו רק נקווה שהכל יסדר עם האשראי, מעולם לא עשינו עסקה בחו"ל עם סכומים כאלו.
אני בטוחה שהמון אנשים יחשבו שאנחנו משוגעים, שעושים הכל  עכשיו, אבל באמת לא בא לי לישון שבועיים על מזרון מתנפח ולשבת בסלון על כיסאות מתקפלים.
אני עדיין לא יודעת אם מה שאנחנו עושים זה הכי חכם, את זה נגלה כנראה בהמשך, אבל לנו זה נראה כמו הפתרון הכי טוב.
אז את מי שזה מעניין, אם מזמינים הזמנה גדולה מאיקאה בארה"ב הכי מהר שהם יכולים לשלוח לך זה תוך שבועיים, וכדאי להזמין בטלפון כי ככה אפשר לקבוע יום מסוים (באינטרנט פשוט קובעים לך את התאריך הכי מוקדם שהם יכולים).

היום גם ארזנו מזוודה אחת שתגיע שבוע לפנינו, עם ההורים של איתן שטסים לבקר את אח שלו.
החלטנו לשים שם את הפוך והכריות (ככה שיהיה לנו מצעים כבר ללילה הראשון) + כמה בגדים ושטויות.
אמא שלי קנתה לנו שקיות ואקום במיוחד בשביל זה, וזה מדהים!!!!

שמיכת פוך וסדין מכווצים

14 בנובמבר 2013

שניה לפני שכולם באים

היום אנחנו עורכים בבית מסיבת פרידה, אז הכנתי כמה דברים.
הכנתי ממש מעט, כי לרוב אני מכינה יותר מידי וגם אמא התעקשה לעזור ולהכין משהו גם (בורקסים ואלפחורס).
העיקר שיש הרבה אלכוהול! ושתהיה חברה טובה ושלא יהרסו את הבית!
וזה מה שהכנתי:
(הכל מהבלוג של נטלי)




אני לא יודעת אם הזכרתי את זה כבר, אבל בעלי למד עיצוב ומאוד קשה לו עם התמונות שאני מעלה לבלוג,
הוא לא אוהב שאין לי סיגנון קבוע לפונטים שאני בוחרת (שאותם הוא בכלל שונא) ושבכללי אין עקביות אצלי בבלוג.
אבל זה לא ממש משנה לי, כי אני די נהנת להשתעשע בפוטושופ, למרות שזה לא יוצא מקצועי :)

13 בנובמבר 2013

הדירה מחכה לנו בסבלנות

איזה כיף!איזה כיף! איזה כיף!
אתמול אשתו של אח של איתן שלחה לנו תמונות מהדירה שלנו!
הסבר קצר: אח של איתן גר בניו יורק עם אשתו והילד המדהים שלהם (הילד היחיד שאני אוהבת בעולם).
לפני חודש כשהינו בניו יורק סגרנו על דירה בבניין שלהם, אבל לא יכולנו לראות אותה בגלל שהיו שם דיירים.
מסתבר שבבניינים כאלה (כאשר הכל בבעלות אחת והכל מיועד לשכירות) יש רק כמה סוגי דירות וכולן נראות אותו דבר.
לכן כשביקרנו שם, ראינו דירה כמו שלנו, רק 2 קומות מעל, מכיוון שמשפצים כל דירה לפני שדיירים חדשים נכנסים, אין סיבה לראות מה המצב של הדירה שתהיה שלנו.
אתמול הרשו לאשתו של אח של איתן להיכנס לדירה שלנו ולבדוק שהכל בסדר, ויותר חשוב מזה, לצלם ולשלוח לנו!
אז קבלו טעימה ממש קטנה, כי לא נראה לי שחדרים ריקים כל כך יעניינו מישהו.




אוי, השלכת.... כנראה אזכה לראותה רק בשנה הבאה.

וזה לא פוסט אם אין תמונה של אוכל,
אתמול הכנתי כרובית, זוכרים שהיה לי כי רציתי להכין מרק.
מאוד רציתי להכין את הכרובית השלמה של אייל שני, הבעיה שהשלב הראשון בהכנה שלה, זה לבשלה בשלמותה בסיר, וכרגע יש לי רק סיר אחד בבית והוא נורא קטן :(
אז נאלצתי בעצב רב לפרק אות לחתיכות, עדיין יצא טעים!


11 בנובמבר 2013

מסיבה ומרק תירס

ביום חמישי אנחנו עורכים בביתנו הריק מסיבת פרידה, לא משהו גדול, רק לחברים הקרובים.
בדרך כלל אם אנחנו עושים משהו אצלנו בבית אני שבוע שלם מתכננת מה אכין ומבלה במטבח לפחות יום שלם, אם לא יותר. הפעם בגלל שכל הכלים שלנו כבר בדרך לניו יורק החלטתי שלא אשקיע באוכל, יהיה בעיקר חטיפים ובורקסים של אמא. העיקר שיהיה מה לשתות!
טוב, אולי אכין גם עוגיות....:)
הייתי מצפה שאני אחשוב על זה כל השבוע, אבל מרוב דאגות אין לי מקום בראש לדאוג גם לזה.
מאוד מקווה שיהיה כיף ולא עצוב מידי, בכל זאת , זה אירוע משמח ואנחנו גם נחזור מתישהו.


הידעתם, שארה"ב מייצרת כ 333,010,910 טון של תירס בשנה?!

ועכשיו נעבור לנושא אחר, לפני שבוע בערך אפרת פרסמה מתכון למרק כרובית ותירס וישר ידעתי שאני חייבת להכין אותו!
אז קניתי כרובית ותירס בסופ"ש והיום באתי להכין את המרק, אבל אז נזכרתי שאין לי מעבד מזון (הוא בדרכו לניו יורק כמובן).
הכרובית זה לא בעיה, תמיד אפשר לאפות בתנור ולאכול עם טחינה (מעדן!) אבל תירס?!
שקלתי לבשל אותם, לצלות קלות, לשים חמאה ומלח ולאכול, אבל ממש בא לי מרק!
אז החלטתי לאלתר ולהכין מרק תירס פשוט, שלא דורש הרבה עבודה, בלי הרבה מרכיבים והכי חשוב, לא דורש מעבד מזון.את המרק של אפרת אכין כבר בניו יורק....


















מרק תירס (4 מנות)

4 קלחי תירס טרי 
1 בצל בינוני
כחצי כפית ג'ינג'ר טחון (אני השתמשתי בקובייה מקפואים של דורות)
קצת יותר מליטר מים
1 כף קורנפלור 
20 גרם חמאה
חצי כוס חלב
כף שמנת מתוקה
ביצה

שוטפים היטב את התירס, מגלחים את הגרעינים שלו עם סכין ומניחים בצד (גם את הקלחים שומרים).
קוצצים את הבצל ומטגנים אתו בסיר עם החמאה כ- 5 דקות, עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את הג'ינג'ר והקורנפלור ומערבבים היטב. 
שופכים את המים ושמים את גרעיני התירס והקלחים.
מביאים לרתיחה וממליחים לפי הטעם.
ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
מוציאים את הקלחים מהסיר ומוסיפים את החלב והשמנת (לי היה בבית רק שמנת 38% לכן שמתי חלב ושמנת, אם יש בית 9%-15% עדיף לשים רק שמנת) ומבשלים עוד כמה דקות.
בינתיים טורפים ביצה בקערה.
כשהמרק רותח מזלפים עם מזלג טיפות של ביצה (ליצור נטיפי ביצה קטנים).

בתאבון...





10 בנובמבר 2013

המקום שקראתי לו בית



כבר 5 שנים שאני גרה בשכנת נווה שרת בת"א.
לפני זה גרתי אצל ההורים במושב במרכז הארץ וכשאני ואיתן החלטנו שאנחנו עוברים לגור ביחד ידענו שזה יהיה בת"א (בגלל עבודה ונוחות).
במרכז ת"א לא נוכל לחיות, גם בגלל המחיר לדירת 3 חדרים וגם בגלל בעיות החניה (היו לנו 2 מכוניות אז).
בדרום ת"א , אני לא כל כך רציתי, גם שם יש בעיות חניה וגם פחות נגיש להורים.
אז נשארנו עם הצפון, רוב השכונות בצפון ת"א מאוד יפות אך יקרות, ככה שנותרנו רק עם הדר יוסף ונווה שרת שעומדות בתקציב שלנו.
נווה שרת היא ממש לא שכונת פאר, אבל למדתי לאהוב אותה ולהרגיש בה בבית, אני אוהבת את הירקן שלי, את מכולת, את החנות של הרוסים ובכללי את הנוחות והשקט שיש בשכונה.
אז נכון, מדי פעם יש אופנוע שעולה באש, או משטרה שעושה ביקור קבוע בשכונה, אבל פה ביליתי את השנים הכי מאושרות בחיי! בשכונה הזאת אני ואיתן הקמנו את הבית הראשון שלנו יחד ולנצח אני אזכור אותה לטובה בזכות זה, למרות כל הפגמים שלה.
תודה לך נווה שרת, על שנים נפלאות, באמת שאתגעגע אליך.


הבית שלנו
פעם היה פה דשא
ככה נראים הפחים ביום ראשון בבוקר, מזל שלא צילמתי בשבת
השכנה המכשפה מהקומה מעל
תמיד אני מפחדת לעבור מתחת שמא משהו יפול עלי



המכולת, הירקן, הפיצוצייה ועכשיו נפתח גם פלאפל
כשנחזור, השכונה תראה שונה לגמרי :(

6 בנובמבר 2013

זריחה בנווה שרת


אני לא יודעת אם כבר הזכרתי את זה, אבל קשה לי לישון בזמן האחרון.
בדרך כלל אני נכנסת למיטה רק אחרי 2 בלילה.
אתמול נשבר שיא חדש, הלכתי לישון בשבע בבוקר!
אז איך העברתי את הלילה? בעיקר ראיתי טלוויזיה, קראתי קצת שבע ימים מהסופ"ש האחרון וחשבתי איזה עוגה אני אכין בבוקר.
יכול להיות שהגוף שלי כבר מנסה להכין את עצמו לשעות של ניו יורק?! אני לא חושבת שהוא כזה חכם, אבל אתן לו את הקרדיט. הבנתי שמיץ גזר עוזר לג'ט לג (קראתי את זה בשבע ימים), אולי זה יעזור גם לזה,
חבל רק שמעבד המזון שלי כרגע על ספינה בים התיכון בדרך לניו יורק, עדכון: נכון לתאריך 7.11 הספינה עגנה בספרד (בטח שמע שיש SALE בזארה).

איתן שלח לי אתר שבו אנחנו יכולים לעקוב אחרי הספינה, זה לא ממש מועיל במשהו, זה סתם נחמד....





בסוף החלטתי להכין היום עוגת טחינה ושקדים של נטלי.


4 בנובמבר 2013

דברים שאני אתגעגע אליהם #3

שקדי מרק!
אז נכון, אני יכולה למצוא אותם גם בניו יורק (מרחק של 9 בלוקים בדיוק),
אבל זה בדיוק כמו עם הבמבה, לא יהיה לי אותם במכולת מתחת לבית, ובגשם/שלג אני לא יודעת אם יהיה לי כוח ללכת ולקנות אם פתאום יבוא לי.
אני לא מבינה איך לא גילו את הדבר הגאוני הזה בכל העולם, נראה לי שפשוט לא יחצנו את זה טוב וחבל שכך...
אני אני מתאמנת בלהכין שקדי מרק ביתיים, הניסון הראשון מאוד טעים, אבל לא מספיק דומה מכיוון שהגלגלת שלי במכולה ונאלצתי להסתפק בסכין, ככה שלא ממש יצאו לי קצוות כמו בשקדי מרק אמתיים.
אני בטוחה שתהיה לי הזדמנות שניה בניו יורק, כשתהיה לי גלגלת :)
את המתכון לשקדי מרק אתם יכולים למצוא בבלוג "שביתה איטלקית".


3 בנובמבר 2013

Tide to go



היום בפינת הגאדג'טים יש לנו את ה Tide to go.
גיליתי אותו כבר לפני יותר משנתיים ומאז אני לא יוצאת מהבית בלעדיו.
זה טוש עם נוזל לניקוי כתמים, ממש כמו המגבונים שמוכרים בארץ, רק הרבה יותר טוב וקומפקטי.
לי הטוש הראשון החזיק כמעט שנתיים והמחיר שלו בסביבות ה- 5 דולר בבתי מרקחת ובאמזון זה אפילו יותר זול.
מאוד חבל שלא מביאים אותו לארץ כי זה באמת מוצר ממש מוצלח ושימושי.


היום המשכתי עם עם אימוני השמרים שלי והכנתי עוגות קינמון מהמתכון הזה.
מקווה שזה ינחם את איתן מהיום הקשה בעבודה :(